Ryger Majas Opskrift
Denne røget Majas Hurka-opskrift er min optagelse på en opskrift fra bogen "The Pølsage-Making Cookbook" af Jerry Predika. Majas Hurka er et ungarsk udtryk, der betyder "spørg ikke engang, hvad dette er lavet af, bare spis det." Jeg er bare kiddin '. Faktisk er "Majas Hurka" ungarsk for varm leverpølse. Men jeg erstattede svinekødlunger med elglunger. Lunger smager noget som lever, og pølsen går godt med æg, kartofler eller kål. I England kalder folk lungerne "lys". Kødet slibes og fylder bedre, hvis du køler det efter madlavning. Ungarere bruger at sige, at Hurka ser legit ud, og de savner det meget. Det er temmelig smag og ligner en boudin.
Ingredients
2 Lb - svinekød
2 Lb - lever
2 Lb - lunger
2 spsk - salt
1 kop ukogte ris
2½ kopper oksebouillon
2 store løg
½ Lb - spæk eller afkortning
1 spsk - peber
1 tsk - merian
Preparation
Kog lever og lunger sammen med 1 spsk salt.
Skyl og stil til afkøling.
Kog ris i oksebouillonen.
Hak løg og steg til de er bløde.
Bland alle ingredienserne, undtagen ris, og kværn gennem en fin tallerken.
Tilsæt ris, bland godt og fyld i svinetarme.
Kog pølsen i 10 minutter, og steg eller bag den derefter.