Røget Svinekød Carnitas med opskrift på tropisk guacamole
Røget svinekød Carnitas er en af de bedste måder at tilberede svinekød på, numse eller blade. Kødet er mørt og saftigt indeni og sprødt i kanterne. Parret med frisk guacamole er simpelthen uimodståelig.
Ingredients
1 flæskesteg (røv, skulder eller klinge)
3 spsk sukker
2 spsk salt
2 tsk kværnet sort peber
2 tsk hvidløgspulver
2 tsk tør oregano
2 tsk malet chipotlepulver
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
3 Avocadoer
1 lime - juicet
1 mellemstor tomat - i tern
½ Ananas - skrællet og udkernet
2 Jalapeno peberfrugter - udkernet og hakket
12 bløde tortillaskaller (eller flere) - mel eller majs
Preparation
Lav rub ved at blande sukker og alle krydderierne. Gnid generøst krydderiblandingen over hele flæskestegen.
Indstil rygeren til 225ºF ved at bruge træbisketter efter eget valg.
Ryg flæskestegen til den når en indre temperatur på 195 graderºF. Dette kan tage 14-18 timer, afhængig af udetemperaturen.
Træk svinekødet i tynde strimler, kassér fedt og ben.
Lav den tropiske guacamole ved at fjerne kødet af avocadoerne og kom det i en mellemstor skål. Mos med en gaffel eller kartoffelmoser. Pres limesaften og rør den i den mosede avocado. Rør hakket tomat, ananas og hakket jalapenopeber i.
Lav carnitas ved at lægge noget pulled pork på en blød tortillaskal. Hæld lidt tropisk guacamole ovenpå.