Fransk løgsuppe med røget Gouda Opskrift
Røget Gouda -ost fungerer godt med de stærke smagsoplevelser i denne klassiske franske suppe. Et godt forslag til de kolde vinterdage. Og det er klar på en time, hvis du allerede har den røget ost.
Ingredients
¼ Kop smør
5 store løg – pillede og skåret i tynde skiver
2 spsk mel
⅓ Kop hvidvin
8 kopper oksebouillon
Salt og peber efter smag
Fransk baguette skåret i 1 tomme skiver
1 ⅓ kopper røget Gouda ost, revet
Preparation
Smelt smør i en stor gryde ved middel lav varme. Tilsæt løgene og steg dem ved lav temperatur, indtil de er brune og karamelliserede. Rør ofte. Dette kan tage alt fra 40-60 minutter. Hvis det er nødvendigt, tilsæt en lille smule vand til gryden for at forhindre, at løgene brænder på.
Rør melet i og kog yderligere et par minutter.
Pisk vin og bouillon i gradvist. Bring det i kog og sænk til et simre. Lad suppen koge i yderligere 30 minutter.
Smag til med salt og peber.
Forvarm ovnen til 375°F.
Hæld suppen i 6-8 ovnsikre skåle, så der er plads nok til brødskiver.
Læg en skive baguette ovenpå hver skål suppe. Drys revet røget gouda oven på baguetterne jævnt mellem skålene.
Stil skålene med suppe på en stor bageplade og sæt bagepladen forsigtigt i ovnen. Bag til osten er smeltet og boblende.
Server straks.
Ved Steve Cylka