Cured & Smoked Egg Yolks

helbredt & Røgede æggeblommer

Dan Shahin

Røget og saltet æggeblomme er en utrolig umami rig krydderier. Lidt ligesom hård ost. Og faktisk kan du bruge det overalt, hvor du kan bruge parmesan. Riv blot den faste blomme direkte over pasta, supper, bøf eller salater. Den vil belønne dig med fjerlette spåner, der tilføjer smørrig rigdom, røget dybde og vidunderligt forstærket "æg"-smag.

Ingredients

12 æggeblommer (eller så mange du vil)

Masser af salt

Eventuelle urter, krydderier eller rubs (efter smag)

Preparation

Metode:

I et ikke-ætsende fad, såsom en glas- eller Pyrex-bakke, der bruges til stege osv., fyldes næsten halvt med salt. Ryst forsigtigt bakken for at flade saltet ud.

Lav jævnt fordelte fordybninger i saltet ved hjælp af et æg.

Over en stor skål adskilles forsigtigt hver æggehvide fra blommen. Hæld forsigtigt blommerne, en ad gangen, i hver enkelt fordybning lavet i saltbakken.

Når bakken er fuld, dækkes forsigtigt med mere salt, indtil alle blommer er dækket. Læg et låg eller plastik over bakken og gør plads i køleskabet til at det kan hærde i minimum 5 eller op til 7 dage.

Tag bakken ud af køleskabet, og grav forsigtigt blommerne ud, læg dem på en tallerken eller i en mellemstor skål. Du skal derefter skylle dem i koldt vand.

Dup tør og læg på din rist (de magiske måtter ville være nyttige her) og læg blommerne i rygeren ved 60 grader Celsius i 4 timer med dit valg af Bisquettes. Ahorn eller Al ville gøre sig godt.

Tjek en af blommerne efter 4 timers mærket, og sørg bare for, at midten er hård at røre ved. Hvis det er, er de færdige. Hvis ikke, læg dem tilbage i rygeren og kontroller hver halve time eller deromkring, indtil de er færdige.

Når det er afkølet, placeres det i en lufttæt beholder og opbevares i køleskabet i 3 måneder. De røgede og salttørrede æggeblommer er en fantastisk tilføjelse til suppe, salat, pasta, bøf eller hvor som helst du kan bruge en hård ost.

Bare riv dem på dit fad!

Ahorn
 Træ

Maple Bisquettes til Bradley Smokers

Med en mildt røget, sød og subtil smag er Maple Bisquettes perfekte til at ryge kalkuner og forstærke smagen af fjerkræ og fuglevildt.

Shop Now