alt="smoked risotto"

Røget Risotto Opskrift med TED -læserGør dig klar til at udjævne dit risotto -spil med denne uimodståelige røget risotto -opskrift.

Ingredients

Røget Arborio ris:

4 kopper Arborio ris

2 spsk friske rosmarinblade

Risotto:

3 spsk olivenolie

1 kop røget arborioris (opskrift ovenfor)

2 spsk røget hvidløg, hakket (opskrift ovenfor)

½ kop + ¼ kop hvidvin

4 kopper hønsefond

1 kop røgede løg, skåret i skiver (opskrift ovenfor)

1 kop røgede blommetomater, hakkede (opskrift ovenfor)

1 kop røget sød rød peberfrugt, hakket (opskrift ovenfor)

¼ kop røget hot chilipeber, hakket (opskrift ovenfor)

Salt og friskkværnet sort peber efter smag

½ kop mascarpone ost

Friske rosmarinblade, revet

¼ kop parmesanost, revet eller barberet

1 citron, halveret

Rygeløg, hvidløg, peberfrugt og tomater:

2 store hvide løg, skåret i halve, hver halve i kvarte (både)

24 fyldige fed hvidløg, pillede

4 søde røde peberfrugter (hyrde eller klokke)

4-8 varme røde chilipeber

8 blommetomater i kvarte

Kosher salt efter smag

Røgtemperatur: 200º

Bisquettesmag: Ahorn eller Hickory eller Eg eller Æble

Rygetid: 4 til 6 timer

4 Bradley rygerstativer

Sølvpapir

1 stor gryde

1 Mason krukke

Preparation

Røget Arborio ris:

4 kopper Arborio ris, 2 spsk friske rosmarinblade, revet.

Tag et stativ og pak det tæt ind med aluminiumsfolie. Brug nålen fra en injektionssprøjte eller noget fint til at stikke en masse små huller gennem folien for at tillade røg at trænge ind. Men ikke for stor, fordi risene vil falde gennem hullerne.

Bemærk: Du kan bruge en foliepande hvis du ønsker det, men jeg har fundet ud af at jo mere spredt du kan have risene på risten, jo bedre røggennemtrængning får du.

I en stor skål kombineres ris og revet rosmarinblade. Hæld blandingen på foliepanden og fordel jævnt over folien. Læg den i ryger og ryg i cirka 6 timer, eller indtil risen begynder at blive bronzefarvet (den eneste virkelige mærkbare ændring af risene). Sørg for at røre forsigtigt i risene hver time, da det giver mulighed for en mere jævn røg på risene.

Bemærk: Jeg bruger mine hænder til at flytte risene rundt. Tip: Det er vigtigt at holde din luftfugtighed på et minimum, da du gerne vil have en tør røg, så risene ikke suger fugt.

Tag risen ud af rygeren og lad den køle helt af. Når de er afkølet, vakuumpakkes risene eller opbevares i en murerkrukke i mindst 24 timer før brug. Bemærk: En uåbnet krukke med røget ris holder i op til 6 måneder, så lav gerne risene i god tid. Giver 4 kopper.

Rygeløg, hvidløg, peberfrugt og tomater:

Læg løgbåde, hvidløg, rød peberfrugt, hot chilipeber og blommetomater på stativer, jævnt fordelt. Smag til med kosher salt. Placer i smøger og ryg på medium-høj, omkring 180-200ºF, i cirka 3-4 timer, eller indtil grøntsagerne er møre og gyldenbrune. Fjern fra ryger og stil til side til afkøling. Laver en række røgede grøntsager.

Risotto:

I en tykbundet gryde varmes olivenolien op ved medium til medium høj varme. Tilsæt de røgede arborioris og lad risene riste let i olien i cirka et minut under konstant omrøring. Tilsæt hvidløg og tilsæt derefter hvidvin under konstant omrøring. Tilsæt langsomt hønsefond, ½ kop ad gangen, mens risene koger og absorberer væsken. Når det bliver tykt tilsættes mere væske. Dette vil tage cirka 20 minutter.

Når risene er næsten færdige, tilsættes røget løg, tomater, søde og varme peberfrugter. Rør grundigt. Tilsæt den resterende ¼ kop vin og et nip salt og peber. Tilsæt mascarponeost og rør det i, indtil det er inkorporeret. Tilsæt revne rosmarinblade og parmesanost. Rør grundigt. Fortsæt med at lave mad.

Mens risottoen koger, læg halv citron på grillen med skindsiden nedad for at grille lidt.

Til servering placeres risottoen i skåle og toppes med et skvat grillet citron og et par rosmarinblade. Pynt med ekstra parmesanost og server med det samme.