Smoked Soy Marinated Eggs Recipe
To prepare this Smoked Soy Marinated Eggs Recipe, I only cold smoke one of the items, such as only the eggs. As a result, the smoke from that one item will infuse into the pickling solution. Besides, it will add a smokey flavor to everything. If you smoke all of the ingredients, you may find the smoke flavor overwhelming. I smoke my eggs for two hours using pecan. Use 1 hour 20 minutes of hickory. The more vinegar and the longer the eggs stay in the pickling solution, the more “rubbery” the egg whites will get.
Ingredients
6 store æg
5 fed hvidløg, pillede
3 tørret chili de árbol eller 1 tsk. knuste røde peberflager
¾ Kop sojasovs
3 spsk mirin (sød japansk risvin)
2 spsk riseddike uden krydret
Ristede sesamfrø (til servering; valgfrit)
Preparation
Gør i forvejen: Æg kan marineres 2 dage før. Dæk til og afkøl.
Sænk forsigtigt æggene ned i en stor gryde med kogende vand. Når vandet koger forsigtigt tilbage, koges det i 7 minutter. Brug en hulske, overfør til en skål med isvand og lad afkøle i 2 minutter (æg kan stadig være lidt varme). Fjern æg fra isvand og skræl.
Bring i mellemtiden hvidløg, chili, sojasovs, mirin, eddike og 2 kopper vand i kog i en mellemstor gryde. Reducer varmen; simre 5 minutter. Fjern fra varmen og tilsæt æg. Lad sidde i mindst 1 time.
For at servere, dræn æg, kvarte og drys med sesamfrø, hvis det ønskes.
Jo længere du lader dem sidde, jo mere smag optager de, men hvis du kun har en time, server æggekvarte med lidt af syltningsvæsken dryppet over for ekstra smag.