Bradley Smoked Rabbit Leg with Warm Lentil Salad

Bradley Røget kaninben med varm linsesalat

Sandra Tate

Dette nyhedsbrev handler om, hvordan man ryger kanin og gemmer det fra katastrofe.

Ingredients

(Server 2)

2 ben røget kanin

150 g Puy linser

hønsefond

2 skalotteløg, pillede og skåret i skiver

1 fed hvidløg, knust & finthakket

20 g smør

1 spsk olivenolie

100 g fine bønner

2 modne tomater, kerner fjernet og skåret i små tern

salt peber

finthakket persille

Preparation

Tingene går ikke altid efter planen. På trods af gode intentioner har vi endnu ikke bygget et vejrbestandigt husly til vores Bradley Smoker, og selvom der var forudsagt solskin, kom regnen for at stoppe legen. Så dette nyhedsbrev handler om, hvordan man ryger kanin OG redder den fra en katastrofe.

Til at begynde med kogte jeg en liter vand og skoldede nogle friske krydderurter (rosmarin, timian, vinterkrydder) fra haven sammen med et knust fed hvidløg.

Jeg blandede dette med 75 g salt og 25 g blødt brun farin for at lave en lage og lod det køle helt af.

Jeg nedsænkede kaninerne i dette i en tætsluttende beholder i en time, skyllede og tørrede dem, skubbede urter og hvidløg ind i mavehulen.

Det var lyst (og blæsende), da jeg gik i gang med at organisere Bradley. Jeg fyldte stakken med masser af æbletræ-bisquetter og fik skabet op til 90°C/200°F med det formål at ryge kaninerne hele i 2 - 2½ time eller indtil kernetemperaturen på den tykkeste del af benet var 74°C/ 165°F (dette er rådet til kylling, så det skal være OK for kanin). Jeg aner ikke, hvor lang tid det ville have taget, da regnen dukkede op efter 1½ time og kernetemperaturen kun var 60°C. En hurtig opvarmning af ovnen indendørs til 180°C reddede dagen.

Jeg pakkede kaninerne løst ind i folie og gav dem en halv time, hvorefter de var perfekt kogte og stadig meget røgede i smagen. Pyha.

Redaktørens note: Selvom kanin er et ret intetsigende kød, er røget kanin i det hele taget mere smagfuldt, og kan som sådan bruges i meget små mængder. Kødets ydre hinde bliver dog ret sej under rygning og skal drilles af med en lille skarp kniv. Jeg elsker så meget denne kombination af varme, nøddeagtige linser, der har fået noget af den røgede smag fra kaninen, de er blevet pocheret med - alt sammen frisket op med fine bønner, tomat og krydderurter. Gem nyrerne fra salaten og rygningen og kog dem i stedet et par minutter i lidt smør og server til salaten.

Metode:

Kog de fine bønner i kogende, saltet vand i 5 minutter, så de er møre, afdryp og stil dem til side. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og kog hvidløg og skalotteløg i 3 minutter, så de bliver bløde (må ikke farve).

Tilsæt Puy-linserne og tilstrækkeligt med hønsefond til at dække dem generøst, bring det i kog, og sænk det derefter til kogepunktet.

Efter 5 minutter tilsættes de røgede kaninben i gryden og lad det simre i yderligere 10-15 minutter.

Tjek at linserne er møre (kaninen er gennemvarmet) og kog evt. et par minutter længere.

Smag til med salt og peber efter smag og tag ud af gryden med en hulske til en afventende skål.

Tilsæt nu olivenolie, hakket tomat, fine bønner og persille, vend med en ske for let at blande salatingredienserne.

Fordel mellem dybe skåle og server med ristet brød.

Æble
 Træ

Æblebisquetter til Bradley Smokers

En let, frugtig og let sødlig røgaroma, der passer til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og ost.

Shop Now