Bradley Røget og grillet lamhalsfilet med middelhavsgrøntsager
Nogle gange kan bare et subtilt antydning af rygning transformere en skål.
Ingredients
2 hele lammehalsfileter
10 g havsaltflager (Maldon eller lignende)
5 g ristede fennikelfrø
1 spsk finthakkede rosmarinblade
1 tsk honning
1 spsk olivenolie
1 stort fed hvidløg, pillet og knust fintrevet skal af en halv citron
Preparation
Lammet kan nemt blive forkælet af for meget røg, og skal serveres lyserødt for at bevare dets saftighed, så løsningen er at ryge det let, før det kort grilles over intens, direkte varme.
Dette er en ideel opskrift til Countertop Bradley Smoker eller standardversionerne. Til denne opskrift skal du forberede en duftende rub til lammet, denne mængde vil være tilstrækkelig til at belægge 2 hele lammehalsfileter.
Kom alle ingredienserne i en morter og kværn sammen med en støder til du har en pasta.
Fordel rubbet mellem de to nakkefileter og læg jævnt over det hele.
Dæk let med husholdningsfilm og stil i køleskabet i et par timer.
*Denne opskrift er velegnet til begyndere
Rygemetode:
Forvarm en grill eller grill til varm. Tilføj kirsebærbisquetter til Bradley Smoker-stakken og indstil skabstemperaturen til 100°C.
Når temperaturen er nået, og skabet er røgfyldt, lægges fileterne på den midterste rist og ryg i 12-15 minutter.
Fjern og overfør straks til den varme grill/BBQ, vend regelmæssigt i ca. 10 minutter, indtil kødet er brunet, men spændstigt, når det presses.
Fjern og pak løst ind i folie for at hvile i 15 minutter før udskæring.
Og på en varm juliaften, hvad kunne være bedre med dit røgede og grillede lam end nogle farverige og smagfulde middelhavsgrøntsager og en håndfuld fyldige oliven?
Mens lammet blev røget, havde jeg allerede bidder af 1 rød ramiro peber, 1 gul ramiro peber, 1 medium courgette (halveret og skåret i skiver), 1 aubergine (trimmes og skæres i 2,5 cm terninger), og 1 lille rød chili (frøet og finthakket) bliver rørt i 2 spsk olivenolie over høj varme.
Når den er blevet farvet og mør, tilsættes 2 friske tomater i tern, en håndfuld sorte oliven, mange af krydderi og friske basilikumspidser.
At tjene:
Fordel mellem 4 plader.
Fjern lammefileterne fra folien og skær dem i 2 cm skiver.
Fordel mellem tallerkenerne og dryp med den ophobede kødsaft fra foliepakken.
Server straks med groft brød.
Kirsebær
Træ
Kirsebærbisquetter giver en mild, sød og frugtagtig aroma perfekt til rygning af fjerkræ, fisk, skaldyr, oksekød, svinekød, lam, vandhøns, grøntsager og ost.
Shop Now