Lamb dolmades on a white plate

Røget Lambolmader Opskrift



Tilføj noget røget smag til denne græske opskrift med homestyle med den robuste smag af lam. Følg bare instruktionerne om, hvordan man laver dolmades. Røg dem derefter i din Bradley ved hjælp af Oak Bisquettes. God fornøjelse!

Ingredients

½ Lb vindrueblade

 Lb friskkværnet lam

2 spsk olivenolie

1 hvidløg – hakket

4-5 fed hvidløg - hakket

1½ kopper kortkornet ris

Skal af 1 citron

2 tsk kanel

2 spsk frisk dild - hakket

2 spsk frisk mynte - hakket

Salt peber

2 kopper varmt vand

Saft af 1 citron

1 spsk olivenolie

Bradley Smoker egebisquetter

Preparation

Læg vindrueblade i blød og skyl grundigt, tørre blade mellem rene papirservietter.

Varm 1 spsk olivenolie i en gryde og tilsæt hakket lammekød, så det bliver let brunt.

Overfør brunet lam til en aluminiumsbradepande og anbring i en ryger forvarmet til 225°F med egetræskiketter og røg i 45-60 minutter.

Varm den resterende 1 spsk olivenolie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg, kog indtil det er gennemsigtigt.

Tilføj røget lam til panden og kog indtil det er helt gennemstegt.

Tilsæt ris og kog i endnu et minut.

Fjern fra varmen og tilsæt citronskal, kanel, dild, mynte og salt og peber (efter smag).

Læg det ene blad på bordet (venesiden opad), og fjern om nødvendigt den hårde stilk.

Placer 2 teskefulde fyld i midten af druebladet; stik den nederste halvdel op, fold derefter siderne ind og rul stramt.

Gentag med resterende blade og fyld.

Læg de færdige dolmades i en stor gryde.

Hæld varmt vand, citronsaft og olivenolie over toppen og afvej dolmades med en tallerken. Bring det i kog og lad det simre ved svag varme i 1 – 1 ½ time, eller indtil vindruebladene er lidt mørkere og blødere.