Smoked Boar Ham Recipe
Making ham always seems to be an art of some sort. However, after a few trail runs, you are able to make your own ham and you will taste the difference 100%. Follow this step by step recipe and you will find that even making ham can be done by everyone. So get that Bradley smoker going and let us know how it turned out!
Now this recipe can easily be applied to a raw pork ham, if you can’t get your hands on any boar
Ingredients
En orneskinke, indbenet flået
Til saltlage:
4 L vand
1 kop kosher salt
1 kop sukker
2 spsk kur #1
3 kanelstænger
2 tsk anisfrø
10-12 nelliker
8 laurbærblade
2 spsk tørret dild
2 spsk sennepsfrø
2 spsk pebernødder
1 kop honning/ahornsirup
Preparation
Bring ingredienserne til saltlagen i kog for helt at opløse salt og sukker.
Afkøl saltlage natten over i køleskabet.
Nedsænk skinken i saltlage i en ikke-reaktiv beholder (plastik eller keramik), og sørg for, at skinken er helt dækket.
Lage skinke i 14 dage på køl.
Skyl overskydende saltlage af.
Bring en stor gryde vand i kog og hæld skinken over. Lad være nedsænket i 20-30 minutter.
Dup tør.
Røg skinke i ryger indstillet mellem 200-250°F med ahornbisquetter, indtil en indre temperatur på 150°F er nået (ca. 4-5 timer). Mens skinken ryger, pensl let med honning eller ahornsirup hver eller anden time
Afslut i ovnen ved 375°F indtil en indre temperatur på 160°F, pensl med honning eller ahornsirup hver halve time.
Lad den køle af i 15-30 minutter, før den skæres i skiver.