Røget udbenet Lammekølle Opskrift
Her er en utrolig opskrift på røget udbenet lam. Den er fuld af smag og så øm.
Ingredients
1 udbenet lammelår (ca. 2 til 2½ pund i vægt)
4 fed hvidløg - hakket
2 spsk salt
1 spsk friskkværnet sort peber
2 spsk oregano
1 tsk timian
2 spsk olivenolie
Bradley Flavor Bisquettes - æble, eg eller hickory
Preparation
Skær kødet for overskydende fedt, og prøv at holde kødet i en jævn tykkelse.
Dette er med til at sikre ensartet madlavning og rygning hele vejen igennem. Brug eventuelt køkkengarn til at binde lammet, så det bliver bundtet sammen til en flot steg.
Bland hvidløg, olie og krydderier sammen og gnid hele lammet. Læg lammet på et fad og dæk med plastfolie. Stil i køleskabet i mindst en time for at marinere.
Læg lammet på en rygerist.
Indstil rygeren til 250°F ved hjælp af æble, eg, hickory eller en anden mildere træbisquette.
Røg lammet i omkring 3-4 timer, eller indtil kødets indre temperatur når omkring 145°F, hvilket er en dejlig medium sjælden. Nogle mennesker foretrækker deres lam mere sjældne, mens andre kan lide det mere gennemstegt, så hold øje med temperaturen og fjern ved den ønskede færdighed.
Ved Steve Cylka