P10 Røget And Bryst
Resultatet er lækkert.
Ingredients
2 Andebryst
saltlage:1L vand
25,5 g salt
25,5 g brun farin
+ eventuelle aromater efter eget valg. Vi brugte:2 fed hvidløg (baserede/slåede)
2 laurbærblade
1 tsk sorte peberkorn
1 kvist timian
Denne saltlageopskrift er lavet til 2 x 125 g andebryst ved hjælp af en 2 % ligevægtslage, men kan skaleres til så mange, som du ønsker at lave mad ved hjælp af en ligevægtslagelageberegner.
Preparation
Metode:
Kom alle ingredienserne til saltlage i en stor gryde og varm igennem, indtil saltet er opløst, og lad det derefter køle af. Når de er afkølet, saltlages andebrystene i 16-24 timer, skylles og tørres med et køkkenrulle. Lad det lufttørre uden låg i køleskabet på en rist i mindst 2 timer.
Indstil din P10-rygertemperatur til 115C.
Når dine andebryster er tørret ud og er klar til at lave mad, skal du sætte din P10-røg i gang. Vi kan godt lide at bruge frugt- eller nøddetræ med and som æble, kirsebær eller hickory.
Sæt dine andebryster i P10-rygeren for at ryge i cirka 1,5-2 timer for at nå den ønskede indre temperatur på 62-65C afhængigt af den ønskede færdighed. Vi fjerner gerne ved 62C og lader hvile i 15 minutter.
På dette tidspunkt kan du vælge at:Nyd dit andebryst varmt, som det er
Steg på panden for at gøre skindet sprødt
Lad køle af og nyd skåret i skiver
Kirsebær
Træ
Kirsebærbisquetter giver en mild, sød og frugtagtig aroma perfekt til rygning af fjerkræ, fisk, skaldyr, oksekød, svinekød, lam, vandhøns, grøntsager og ost.
Shop Now