Røget Elk Landjæger -pølser Opskrift
Landjæger er en tørret pølse, ofte lavet med oksekød og svinekød. Det er godt som en rejsesnack, fordi den ikke behøver at blive kølet.
Ingredients
2 Lb elgkød
½ Lb svine-/svinefedt
25 G kosher salt
1 spsk sort peber
9 G perlesukker
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk allehånde
1 tsk kommenfrø
1 tsk stødt koriander
½ tsk selleri frø
1 tsk cayennepepper
3 G kur N.2
80 ml vand
4G Mondostart kultur
Bradley Smoker Alder Bisquettes
Preparation
Kød og fedt i terninger.
Kombiner kød med alle krydderier, krydderier, vand og Kure N.2.
Mariner natten over.
Læg kødet i fryseren og klargør kødhakkeren.
Læg svinetarm i blød i ferskvand.
Slib kød og fedt groft sammen og sæt tilbage i fryseren.
Skyl tarmen og klargør pølsestopperen.
Tilsæt Mondostart-kultur og bland grundigt.
Fyld pølsetarm og drej af til led.
Steriliser en nål og prik eventuelle lufthuller.
Lad pølser stå ved stuetemperatur i 1-2 timer.
Fermenter pølse i 48 timer på et rent, lukket sted med høj luftfugtighed og en temperatur på 71°F.
Kolderøgspølser med ellebisquette i 3 timer.
Fjern den fra rygeren og anbring den i tørrekammeret i 2 uger, og hold en lav temperatur (54 – 60°F) og en relativ luftfugtighed på 80 %.
Opbevares i køleskab eller fryser.