elk sausage in serving bowl

Røget Elk Landjæger -pølser Opskrift



Landjæger er en tørret pølse, ofte lavet med oksekød og svinekød. Det er godt som en rejsesnack, fordi den ikke behøver at blive kølet.

Ingredients

2 Lb elgkød

½ Lb svine-/svinefedt

25 G kosher salt

1 spsk sort peber

9 G perlesukker

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk allehånde

1 tsk kommenfrø

1 tsk stødt koriander

½ tsk selleri frø

1 tsk cayennepepper

3 G kur N.2

80 ml vand

4G Mondostart kultur

Bradley Smoker Alder Bisquettes

Preparation

Kød og fedt i terninger.

Kombiner kød med alle krydderier, krydderier, vand og Kure N.2.

Mariner natten over.

Læg kødet i fryseren og klargør kødhakkeren.

Læg svinetarm i blød i ferskvand.

Slib kød og fedt groft sammen og sæt tilbage i fryseren.

Skyl tarmen og klargør pølsestopperen.

Tilsæt Mondostart-kultur og bland grundigt.

Fyld pølsetarm og drej af til led.

Steriliser en nål og prik eventuelle lufthuller.

Lad pølser stå ved stuetemperatur i 1-2 timer.

Fermenter pølse i 48 timer på et rent, lukket sted med høj luftfugtighed og en temperatur på 71°F.

Kolderøgspølser med ellebisquette i 3 timer.

Fjern den fra rygeren og anbring den i tørrekammeret i 2 uger, og hold en lav temperatur (54 – 60°F) og en relativ luftfugtighed på 80 %.

Opbevares i køleskab eller fryser.