Rare, Smoky Venison Steak on Rosti

Sjælden, Smoky Venison Steak på Rosti

Sandra Tate

Jeg indrømmer at være tilbageholdende med at trække Bradley-rygeren fra skuret, når der er den tydelige mulighed for, at der vil være en pludselig nedbør, og/eller det bliver sprængt, men så kan det være værd at gøre det i 10-20 minutter Rygning af Venison Steak for at omdanne frokost til en efterårs åbenbaring.

Ingredients

(Server 2)

En stor, skrællet kartoffel

30 g smeltet smør

En lille gulerod

Salt og peber

3 gode tomater

Olivenolie

Spinatblade

100 g fine bønner

Lille klat smør

Preparation

Vildt er selvfølgelig meget magert, og vildtbøf fortjener at blive tilberedt og serveret sjældent, eller slet ikke!

Bed din slagter om at 2 bøffer skal være mindst 1" tykke - og selv i den tykkelse vejer de 150 g hver - men det er nok, da smagen er suveræn.

Sæt Bradley Smoker op med et halvt dusin egebisquetter i stakken og opvarm ikke kabinettet.

Lad det fylde med røg, og læg derefter 2 bøffer på en rist og ryg i 10-20 minutter, nok til subtilitet og til at give en ekstra dimension til smagen.

Sæt til side.

(Server 2)

Forvarm din ovn til 220°C

Parboil den en stor, skrællet kartoffel i 12 minutter, dræn og afkøl tilstrækkeligt til at kunne håndtere det.

Riv kartoflen groft i en skål indeholdende 30 g smeltet smør.

Skræl en lille gulerod og riv også fint i kartoffelskålen, tilsæt salt og peber, drejer alt for at kombinere.

Form blandingen til to rosti-bøffer og læg dem fra hinanden på en smurt bageplade.

Bag dem i ovnen i 25-30 minutter til de er gyldne og gennemstegte.

Sid samtidig 3 gode tomater, halveret og kerner/kerner fjernet, ved at skubbe ud med tommelfingre - som små kopper - i et lille ovnfast fad, drys med havsalt og fyld med olivenolie.

Steg også i ovnen, men tag dem ud, så snart de er krympet og har fået farve.

Genvind olivenolien til senere brug til salatdressinger og ske med lidt visne spinatblade ind i hver halvdel.

Holde varm.

laver mad 100g fine bønner i saltet kogende vand i 3 minutter, afdryp, vend lidt af tomatolien til glasering, og hold den varm.

Børst din bøffer rigeligt med olivenolie og smag til med salt og peber.

Varm en stegepande op til rygende varm og steg derefter bøfferne i 1-2 minutter på hver side i alt, vend hvert 20. sekund.

Dette vil give dig fantastisk farve og et saftigt lyserødt interiør.

Dæk løst med folie og hvile i 6 minutter på et lunt sted.

Sæt gryden tilbage på komfuret og tilsæt 100 ml oksefond.

Skrab rundt om gryden for at inkorporere kødresterne, reducer til det halve og tilsæt en lille klat smør.

Rør rundt for at inkorporere dem, og tjek til sidst krydderier.

Server vildtbøf over rosti, omring med grøntsager og hæld lidt sauce over.

Egetræ
 Træ

Egbisquetter til Bradley Smokers

Det mest alsidige træ af dem alle er eg. Passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og vildt.

Shop Now