Hot Smoked Pheasant

Hed Røget fasan

Sandra Tate

Oktober; Det skal røget spil, og fasanerne kaldte mig fra slagtervinduet.

Ingredients

Preparation

Jeg må sige, at jeg var forkælet med valg, hvad med der også var krikand, gråand, due og ryper der, men jeg foretrækker at ryge en større fugl, mindre chance for at tørre kødet ud.

Disse to var fyldige hanfugle næsten uden skudskader.

Find en tætsiddende beholder til at helbrede fuglen i, inden du ryger.

Forbered nu en lage ved at tilsætte nok kogende vand til 50 g havsalt og 25 g uraffineret sukker at kunne fordybe fuglene helt.

Lad det køle helt af, inden du gør det.

Tag afsted til 1 time skyl derefter grundigt og dup helt tør indvendigt og udvendigt med køkkenpapir.

Indstil Bradley Smoker kabinettemperaturen til 240°F/115°C og tilføj et dusin æblebisketter til stakken.

Når fasanen har nået temperaturen, sættes den på en trådrist og placeres midt i skabet med den øverste udluftning halvt åben.

Ryg indtil den indre temperatur ved leddet i benet og den tykkeste del af brystet har nået en temperatur på 72°C - dette tog 2½ time til min, men det afhænger af fuglenes størrelse.

Fjern og lad køle af.

Jeg synes, at fasan har en dejlig affinitet med jordiske smage og serverede derfor min ved stuetemperatur med varme sorte linser at jeg kogte møre og derefter blandede med nogle ristet spidskommen, lidt hakkede kolbenødder, krydderier og fladbladspersille.

Tilsæt et par dråber hasselnøddeolie rundt på tallerkenen og server som en smuk efterårsfrokost eller forret.

Æble
 Træ

Æblebisquetter til Bradley Smokers

En let, frugtig og let sødlig røgaroma, der passer til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og ost.

Shop Now