Vildsvineribben 3-2-1 Metode
Hvad er 3-2-1 metoden? 3 timers rygning for smag og bark! 2 timer pakket til at blive mørt! Vi bruger folie til ribben, men du kan bruge ferskenpapir eller lignende! 1 time til at glasere og afslutte!
Ingredients
1 stativ vildsvineribben
50 g smør
75 ml æblejuice
75 ml æblecidereddike
2 spsk lys brun farin
1 spsk gul sennep eller hotsauce
Valgfri glasur:
50 ml BBQ Sauce eller 25 ml æblejuice & 25 ml æblecidereddike Rub:
4 spsk lys brun farin
2 spsk salt
1 spsk chilipulver
1 spsk sød paprika
1 spsk løgpulver
1 spsk hvidløgspulver
Preparation
Metode:
Start med at kombinere alle rub-ingredienserne og bland godt sammen.
Beklæd ribbenene med et tyndt lag amerikansk gul sennep eller noget varm sauce for at hjælpe med at gnide fast, hvad end du har!
Beklæd ribbenene jævnt med rub. Du vil sandsynligvis have for meget rub, og så hvis du har nogen rester, gem dette i en krukke til din næste batch.
Indstil din ryger ved 115C med røgindstillingen slået til. Vi bruger hickory bisquettes, men du kan bruge den smag du kan lide.
Når de er nået op på temperatur, lægges ribbenene i rygeren og lad dem ryge i 3 timer.
Efter tre timer fjernes ribbenene fra rygeren og lægges på lidt folie.
Tilsæt smør, æblejuice, cidereddike og det resterende sukker.
Pak ribbenene og andre ingredienser ind i folien og læg dem tilbage i rygeren.
Røgindstillingen kan nu slås fra.
Fortsæt med at koge ribbenene ved 115C i yderligere 2 timer.
Efter 2 timer tages ribbenene ud af rygeren og pakkes ud af folien.
Sæt dem tilbage på rygeren ved 115C med røgindstillingen slukket i en sidste time, eller indtil du når den ønskede ømhed, som du leder efter.
Inden du sætter dem tilbage på rygeren, kan du tilføje en glasur efter eget valg.
Nogle af saftene fra folien kunne fungere, eller din yndlings BBQ-sauce eller endda lade den være tør og giv dem en sprøjt med noget æblecidereddike og æblejuice-kombination (50/50-blanding).
Det er dit valg!
Hickory
Træ
Den stærke og søde smag af Hickory Bisquettes gør den til en af de mere populære træsorter til rygning, og passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, vildt, vandhøns, nødder og ost.
Shop Now