Venison and Jalapeno Smoked Sausage

Vildt og Jalapeno røget pølse

Dan Shahin

af Cai Ap Bryn fra @gameandflames

Ingredients

2,5 kg vildt

1,5 kg svinekød mave

150 g finthakket jalapeno

200 ml vand

2 spsk salt

1½ spsk løgpulver

1 spsk paprika

1 spsk friskkværnet sort peber

½ tsk cayennepeber

1½ tsk tørret salvie

1½ tsk tørret timian

¾ tsk hvidløgspulver

¾ teskefuld mace

1 tsk sukker

¾ tsk allehånde

¾ tsk muskatnød

Preparation

Metode:

Fremstilling af pølsen:

Skær kødet i tern, og kør det gennem kødhakkeren.

Bland krydderierne gennem farsen med hænderne, ikke jalapenoerne disse skal bruges senere.

Sæt igen gennem en kødhakker, dette hjælper med at blande krydderierne dybere ned i kødet.

Tilsæt dine hakkede jalapenos og bland igen grundigt.

Placer i pølsefylderen, brug naturligt svineskind og kør dem igennem og bind dem af. Du skal huske at holde alt meget koldt.

At ryge:

Jeg bruger Bradley Digital 4 Rack Smoker. Virker en godbid til et lille parti til hjemmebrug. Jeg kan hænge omkring 12 anstændige pølser behageligt fra toppen, kunne sikkert gøre mere, men 12 gør mig og min familie pænt.

Til denne opskrift brugte jeg ahornbriketter, der ikke var for stærke, bare en dejlig let røg og smag til at komplimentere pølserne, jeg fyldte Bradley'en med 3 timers værdi (9 briketter), og derefter indstillede jeg rygeren til 120C

Nok varme til at give pølserne en flot farve og nok tid til at tage den røgsmag på.

Til denne opskrift røg jeg dem i omkring 2,5 timer, indtil vi når 75c int temp. Stil dem til at hvile i 5 minutter før servering. Nogle gange kan kogningen være hurtigere, det er altid værd at holde øje med temperaturen ved hjælp af en sonde. Hvis du koger dem for længe, kan det tørre pølserne ud.